MICROSCÒPIA ELECTRÒNICA DE TRANSMISSIÓ Serveis Tècnics d'Investigació

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Serveis Tècnics d'Investigació   Serveis Tècnics d'Investigació
Serveis Tècnics d'Investigació

MICROSCÒPIA ELECTRÒNICA DE TRANSMISSIÓ

En el microscopi electrònic de transmissió s'irradia una mostra prima amb un feix d'electrons de 200 keV. Part d'aqueixos electrons són transmesos, una altra part són dispersats i una altra part dóna lloc a interaccions que produeixen diferents fenòmens com ara emissió de llum, electrons secundaris i Auger, rajos X, etc. El microscopi electrònic de transmissió empra la transmissió/dispersió dels electrons per a formar imatges, la difracció dels electrons per a obtenir informació sobre l'estructura cristal·lina i l'emissió de rajos X característics per a conèixer la composició elemental de la mostra.

Perquè es produïsca la transmissió d'electrons a través de la mostra és necessari que aquesta siga prima, és a dir, transparent als electrons. És recomanable no utilitzar mostres de més de 100 nm de gruix perquè, com més fina siga l'espessor de la mostra millor qualitat d'imatges es pot obtenir.

 

 

Aplicacions

Les aplicacions de la tècnica són molt nombroses tant en ciència de materials, com en ciència biomèdica.

Es pot determinar la morfologia: forma dimensions i posició de microcristalls o partícules observades en la mostra; la cristal·lografia: posició dels plans cristal·lins, estudi dels defectes, etc.; així com la composició química del material.

 

Equipament

tem 1

 Cofinançat pel POICV FEDER 2000-2006. Generalitat Valenciana

 

 

microscopi electrònic de transmissió JEM-1400 Plus

 Equip cofinançat en un 80 % pel P.O. FEDER 2007-2013 de la Comunitat Valenciana i en un 20 % per la Generalitat Valenciana

Instrumental per a la preparació de mostres:

 

 

Requisits de les mostres